Resonanskoncerter

Resonanskoncerten er en multisensorisk oplevelse, hvor vi ofte kombinerer en klingende scenografi med medvirkende fra vores improfællesskaber og en solist eller et band – for at skabe et ekstraordinært koncertrum og en oplevelse, der resonerer både fysisk og følelsesmæssigt.

Moiré – Part I

Imens maskinerne arbejdede på højtryk udenfor for at gøre den gamle spritfabrik i Aalborg klar til åbningen i 2026, klingede metalplader for fuld kraft inde i kedelhallen. Resonerende Rum markerede første spadestik til den nye Kunsthal Spritten med et kommissioneret værk og tre udsolgte resonanskoncerter for bl.a. specialskoleelever, Center for Mental Sundhed og borgere i Aalborg.

År
Februar 2024

Sted
Kunsthallen Spritten i Aalborg

Medvirkende
Lars Greve, Resonerende Rum

Sprogafdelingen x Peter Sommer til Danmarks Indsamling

Sprogafdelingens improfællesskab sang og spillede med Peter Sommer, Palle Hjorth og Resonerende Rum til DR1s store live tv-show, Danmarks Indsamling. Peter Sommer havde til anledningen skrevet sangen “En rund planet”, som improfællesskabet satte sit helt eget præg på med mellemøstlige og håbefulde instrumenter og klangflader.

År
Februar 2024

Sted
DR1 Live fra Musikteatret i Holstebro

Medvirkende
Sprogafdelingens Improfællesskab

Jubilæumskoncert for 750-året i Holstebro

I et medley af arabiske og danske folkesange sang og spillede Improfællesskabet fra Bystuen i Vinderup, så hele den propfyldte ‘Store Sal’ i Holstebro Musikteater rystede. På programmet stod “Klassisk jubilæumsfestkoncert”, men det afholdt ikke improfællesskabet fra at blande sig med nogle af landets bedste og mest erfarne klassiske musikere.

År
Februar 2024

Sted
Musikteatret i Holstebro

Medvirkende
Bystuens Improfællesskab

Resonerende Rum stod bag en nyskrevet komposition og velkomsttalen til åbningen af Kulturglimt på Holstebro Bibliotek. Her leverede MGK-elever et repetitivt, trancelignende univers i samspil med Anders Filipsen (p) og Lars Greve, musikskolens kor sang et ekko af “Du skal plante et træ”, og på toppen af det hele holdt Kulturudvalgsformanden, Lene Dybdal en tale om fællesskab og samarbejde, som samtidig blev indlejret i lydskulpturen, Den klingende talerstol.

Rave i Rådhushallen

År
Februar 2024

Sted
Rådhushallen i Holstebro

Medvirkende
MGK Holstebro
Holstebro Musikskoles kor
Anders Filipsen
Lars Greve
Lene Dybdal

Bystuen x Peter Sommer x Resonerende Rum

Resonanskoncert i Vinderup i forbindelse med Høstfest i Bystuen. Her kunne publikum opleve Peter Sommer på tæt hold og i helt ny “forklædning” – med bl.a. lokale fællesskaber, metalplader og et partytelt forvandlet til en klingende scenografi. Koncerten blev nomineret til en Danish Music Award for “Årets koncertoplevelse”.

År
September 2023

Sted
Sportspladsen i Vinderup

Medvirkende
Peter Sommer & Palle Hjort
Bystuens Improfællesskab
Resonerende Rum

Resonerende Rum lukkede vidensfestivalen GRASP i Roskilde med en koncertinstallation bestående af klingende bænke, drømmende scenografi og et mangfoldigt orkester bestående af lokale foreninger fra socialpsykiatrien, ældreområdet og Roskilde Højskole.

GRASP blander forskning, kunst, aktivisme og praksis – og Resonerende Rum demonstrerede i samspil med publikum, hvordan kunst og socialt engagement kan gå hånd i hånd.

GRASP

År
September 2023

Sted
GRASP Festival i Roskilde

Medvirkende
Roskilde Ældre Motions Improfællesskab
Makers Corners Improfællesskab
Roskilde Festival Højskole

Sound of Every day x Roskilde Festival

I samarbejde med Roskilde Festival har Resonerende Rum sat fokus på de mange frivillige foreninger i Roskilde Kommune og udviklet nye mangfoldige og meningsfulde fællesskaber, der inviterer sårbare målgrupper ind i musikken og ind på festivalpladsen.

Samarbejdet kulminerede i en koncertperformance THE SOUND OF EVERY DAY på Roskilde Festival med 30 medvirkende førstegangs-festivalgæster og en klingende Platform.

År
Juli 2023

Sted
Roskilde Festival

Medvirkende
Roskilde Ældre Motions Improfællesskab
Makers Corners Improfællesskab
Roskilde Festival Højskole

I et år har Lars Greve ved fuldmånetid antændt værket ‘Undertiden’ – en 8 meter lang, klingende væg skabt til Cronhammars udstilling på HEART i Herning.

Både blæserensemble bestående af elever fra Jazzfabrikken (Region Midt) og Night Train BigBand (Herning) samt MidtVest Pigekors sang, blæste og pustede nyt liv i den lange, klingende højtalervæg.Sidstnævnte fuldmånekoncert var desuden en uropførsel af Greves værk “Så tyst min ven”.

Fuldmånekoncerter

År
Løbende 2023 – ved fuldmåne

sted
HEART i Herning

Medvirkende
Jazzfabrikken
Night Train BigBand
MidtVest Pigekor

Nørre Vosborg

En koncertrække med Lars Greve og to skulpturelle metalplader hængende, klingende i en gammel bindingsværkshal på herregården Nørre Vosborg i Vestjylland.

År
Februar 2023

Sted
Nørre Vosborg i Vemb

Medvirkende
Lars Greve

Over tre dage kunne publikum gå på opdagelse i en forladt slagterihal på Slagteriet i Holstebro; her blev blodbaljer forvandlet til højtalerbrønde og mure indlejret med lyd fra vidt forskellige, lokale ensembler.

Således kunne man opleve både Holstebros Industri- og Håndværkerforenings mandskor, MGK-elever fra musikskolen, Ensemble MidtVest og Greve selv.

Og selvom musikerne aldrig mødte hinanden fysisk, mødtes de i musikken – og i murværket – da fragmenter af hver koncert blev indlejret i rummet og i løbet af minifestivalen flettede sig sammen til én stor folkelig symfoni.

Slagteriet

År
Juni 2022

Sted
Slagteriet i Holstebro

Medvirkende
Håndværkskoret
Ensemble Midtvest
MGK, Holstebro

Lyden af hver dag x Refshaleøen

LYDEN AF HVER DAG X REFSHALEØEN er en resonanskoncert opført af lokale borgere på Refshaleøen i København – og afspillet ud igennem et enormt ventilationsanlæg på kunstcentret Copenhagen Contemporary.

“Lyden af hver dag” indkapsler den “musik”, der usynligt forbinder mennesker i et lokalsamfund. Søværnets Tamburkorps, en sabelsluger fra Fredens Havn, familier på Margretheholmen og studerende fra Rytmisk Musikkonservatorum opførte deres fælles hverdags-medley på kunstcentret, hvor mere end 3.000 besøgende lagde vejen forbi for at mærke og høre “hverdagen” fra flere perspektiver.

År
Oktober 2021

Sted
Kunstcenter Copenhagen Contemporary (CC)

Medvirkende
Søværnets Tamburkorps
Sabelslugeren fra Fredens Havn
Margretheholmen
Rytmisk Musikkonservatorium

Jazzfabrikken

Unge blæsere fra projektet “Jazzfabrikken” under Aarhus Jazz Orchestra var en del af først en workshop og dernæst en resonanskoncert på spillestedet Radar i Aarhus. Blæserne improviserede med otte syngende scenepodier, der var lavet om til højtalere.

Det er fedt det her, for det handler ikke om teknik, men om den musik, der allerede er i rummet.
— Deltager

År
September 2021

Sted
Radar i Aarhus

Medvirkende
Blæsere fra Aarhus Jazzorkesters talentprogram “Jazzfabrikken”

I håbets skygge

I HÅBETS SKYGGE er et værk af Lars Greve komponeret til Århus Sinfonietta. Værket er komponeret for trombone, guitar, klaver, slagtøj og to metalplader og havde urpremiere i Den Gamle By i Aarhus. I HÅBETS SKYGGE er dedikeret til billedhugger Ingvar Cronhammar.

År
2021

Sted
Den Gamle By i Aarhus

Medvirkende
Århus Sinfonietta

Resonerende Rum afholdte sammen med Gong Tomorrow tre udsolgte koncerter på spillestedet Alice på Nørrebro.

Fire resonerende vægge var rammen om alle koncerter, som blev spillet af:

Jacob Anderskovs komposition for Holstebro Musikskoles Blæserensemble
Lars Greve og Maurice Louca
Søs Gunvor Ryberg

Gong Tomorrow

Man kan mærke, at de alle sammen er så passionerede omkring det, de laver – og få lov til at være en del af det univers – det er virkelig fedt! Det er meget svært at sidde og forestille sig hjemme på musikskolen!
— Deltager, Holstebro Musikskole

År
2021

Sted
Spillestedet Alice i København

Medvirkende
Jacob Anderskov og Holstebro Musikskole
Maurice Louca
Søs Gunvor Ryberg